Chtěla jsem podle rady pana ministra koupit sýr ve slevě. Nepovedlo se

Slevové akce
Foto: Jaroslava, autorka podnětu

Slevové akce přitahují při současných cenách potravin stále větší pozornost. Ne vždy se však podaří zboží za levnější cenu nakoupit. Cenovky totiž začínají obsahovat i informace, za jakých podmínek je sleva platná. Kdo si je nepřečte, u pokladny se dost diví.


Před časem dostal český národ skvělou radu od pana ministra zemědělství, aby lidé nakupovali primárně ve slevách. Prý tím přinutí obchodníky k tomu, aby šla cena zboží dolů. Sice za to schytal poměrně dost kritiky, ale lidé ve slevách skutečně nakupují. A možná opravdu více, než kdy předtím. Tvrdí to alespoň naše čtenářka Jaroslava, která nám poslala svoji zkušenost z jednoho obchodního řetězce, kam šla minulý týden na víkendový nákup.

Ve slevách nakupuji běžně, k tomu nepotřebuji radu pana ministra. Zatím ale vždy platilo to, že co je na cenovce, to platí
Čtenářka Jaroslava

Podle svých slov nakupovala položky, které běžně zná a mezi které patří i plátkový sýr. „Je dobrý a většinou stojí cca 22,- korun“, píše Jaroslava a pokračuje: „Ale teď byla u krabiček se sýrem červená cenovka s částkou 12.90 korun. A to je skvělá cena“. Jenže když si Jaroslava kontrolovala za pokladnou účtenku, zjistila, že jí byl sýr namarkován za cenu 19.90 korun. „Šla jsem se zeptat pokladní, ale prý to je cena jen když mám nějaký kupón v nějaké aplikaci. Já ale žádnou aplikaci nemám, ale vím, že se na to vždy u pokladny ptají“.

Paní Jaroslava se šla tedy ještě jednou podívat k regálu se sýrem a skutečně: „Ano, na cenovce bylo malým písmem napsáno, že cena platí jenom při aktivaci kupónu v aplikaci. Samozřejmě, měla jsem si to přečíst, ale nenapadlo by mě, že už i v obchodech s potravinami budu muset u každé zlevněné položky studovat, kdy a za jakých podmínek cena platí. Obchod asi neudělal nic špatně, ale jako zákazník vnímám takovouto prezentaci zlevněné ceny za neférovou a zavádějící“.

Názor na podobnou prezentaci cen může mít kdokoliv jakýkoliv. Důležité ale rozhodně je, abyste před unáhleným vložením zlevněných položek do nákupního košíku pořádně zkontrolovali, zda je cena skutečně za balení, které držíte v ruce a zda není něčím podmíněna. Narazit totiž můžete třeba i na půlkilový košíček jahod s lákavou cenou 22.90 korun, ale na cenovce je malým písmem uvedeno, že cena platí za 100 gramů. Podobná prezentace ceny ale třeba u banánů, brambor, nebo jablek nebývá. Vždy se tedy pečlivě seznamte s cenovkou, abyste nebyli u pokladny nemile překvapeni.

Jak vnímáte prezentace zlevněných cen v obchodech s potravinami? Stalo se vám někdy něco podobného jako naší čtenářce? Napište nám do diskuze.

Life24.cz je magazínový web zabývající se nejen aktualitami z domova i ze světa, ale také komentováním aktuálního politického dění nejen na české scéně. Najdete zde tedy především zajímavé rozhovory, recenze produktů, informace o cestování, nebo také například informace o domácích mazlíčcích. Zkrátka vše co vás zajímá.

Podívejte se i na naše další weby:

www.testyojetin.cz

www.cestyavylety.cz

www.cartrax.cz

 

 

 


Life24.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@cartrax.cz

 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.life24.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 Life24.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.