Jsem pěstounka, stát mi měsíce dluží peníze na plenky a přitom platí desítky miliónů na luxusní restaurace

kocarek-dite-matka
Foto: Pixabay

Vzala si novorozence do pěstounské péče. Podle svých slov to má s penězi „na krev“, protože jí stát stále neproplatil veškeré dávky. S údivem tak zírá na ochotu, s jakou stát platí za luxusní restaurace poplatky spojené s jejich hodnocením.


O pěstounce Markétě jsme psali již před půl rokem. Tehdy se na nás obrátila v situaci, kdy jí stát dlužil na pěstounských dávkách již déle než šest měsíců. Situace se sice podle Markéty moc nezlepšila a stát je údajně s platbami stále ve skluzu, ale něco již zaplaceno dostala. Proč se dávky zpožďují, Markéta netuší, ale podle úřadů to je údajně kvůli nízkému stavu personálu. „Už jsem se s tím naučila žít“, říká Markéta a pokračuje: „Platby přicházejí s tří až šestiměsíčním zpožděním, ale pomohli mi rodiče i přátelé a už to nějak zvládám“.

Padesát miliónů v dávkách by pěstouni ocenili rozhodně více, než to, že luxusní restaurace budou v nějaké knížečce
Pěstounka Markéta; Praha

Podle Markéty je ale nepochopitelná jedna věc. „Úředníci prý mají malé platy, a proto se do zaměstnání na úřadech příliš nehrnou“, říká Markéta, podle které to ale nemusí být pravda: „Když nejsou platy na úředníky, kteří řeší včasnou úhradu pěstounských dávek, jak to, že se našlo 50 miliónů na podporu nějakého hodnocení luxusních restaurací?“ Podle Markéty by totiž taková částka vyřešila problémy až tisícovky pěstounských rodin.

Markéta totiž problematiku pěstounské péče velmi podrobně sleduje. Účastní se všech možných školení a je aktivní i v několika skupinách na sociálních sítích, které se podobnou problematikou zabývají. „Z facebookových skupin vím, že některé pěstounské rodiny čekají na dávky v celkové výši 30 – 50 tisíc korun. Padesát miliónů by tedy vyřešilo problém celé tisícovky pěstounských rodin“ říká Markéta a zároveň se ptá: „Čí problém ale řeší úhrada poplatku nějaké společnosti, která hodnotí luxusní restaurace? Neměly by si to ty restaurace náhodou zaplatit samy, když chtějí v hodnocení být? A takhle to je tady se vším. Na jedné straně vozíme cizí státníky vládním letadlem po celé Evropě, na druhé straně necháváme české turisty napospas hladovým cestovkám, které je nechávají spát s dětmi na trávě, když kolem nich hoří les“, naráží Markéta na současný problém s požáry na řeckém ostrově Rhodos.

Jak se na situaci s úhradou poplatku za zařazení luxusních restaurací do hodnocení francouzské společnosti díváte vy? Má Markéta správný názor, i když předmětné peníze odešly pravděpodobně z jiné kapitoly, než ze které jsou hrazeny pěstounské dávky? Napište nám do diskuze. A jestli se vám náš článek líbil, sdílejte ho, prosíme, dál. Děkujeme.

Life24.cz je magazínový web zabývající se nejen aktualitami z domova i ze světa, ale také komentováním aktuálního politického dění nejen na české scéně. Najdete zde tedy především zajímavé rozhovory, recenze produktů, informace o cestování, nebo také například informace o domácích mazlíčcích. Zkrátka vše co vás zajímá.

Podívejte se i na naše další weby:

www.testyojetin.cz

www.cestyavylety.cz

www.cartrax.cz

 

 

 


Life24.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@cartrax.cz

 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.life24.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 Life24.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.