Na tréninky teď nejsou peníze. Rodiče odhlašují sportovní kroužky a děti budou cvičit doma

Foto: Eliška Konečná

Zvyšování cen prakticky všeho se promítlo i do ochoty některých rodičů platit dětem sportovní kroužky. Na trenéry prostě finance nezbývají. Hodně dětí tak najde pod stromečkem švihadlo, kolo, nebo třeba kolečkové brusle.


Zaplatit například půlroční členství do fitness centra, nebo vstupy na plavecký stadión, bude pro velkou část rodičů pravděpodobně stále obtížnější. V Praze může taková permanentka přijít i na více než pět tisíc korun. Ještě více stojí sportovní aktivity typu tenis, hokej, nebo třeba bojové sporty. I zde se totiž musely pochopitelně promítnout zvýšené ceny energií a dalších vstupů. Mnoho rodičů proto přemýšlí nad tím, že buď sportovní aktivity svých dětí omezí, nebo je převedou na jiný, levnější sport. V některých případech pak budou s dětmi sportovat sami.

Syn už pět let trénuje kickbox. Společné tréninky tolik nestojí, ale soukromá hodina s trenérem stojí 1.200,-Kč. To budeme určitě muset omezit
Martin P. Praha

Kolektivní sporty, které se dají realizovat venku, případně v tělocvičně, rodinný rozpočet tolik nezatíží. Ale sporty, jako je například hokej, určitě ano. „Světlo v hale, údržba ledové plochy a trenéři, to pochopitelně něco stojí. Když k tomu připočtu výstroj a každodenní dojíždění do haly, vážně uvažujeme nad tím, že syn přejde na fotbal. Ten ho naštěstí baví možná víc než hokej“, říká Petr S. z Prahy, který se synem dojíždí denně do holešovické haly na hokejové tréninky.

Podobně mluví i Martin P., také z Prahy, jehož syn se již téměř pět let věnuje bojovým sportům. „Baví ho to, je v tom docela dobrý, ale aby uspěl v konkurenci, tak se bez soukromých hodin neobejde. Ovšem hodina s trenérem stojí 1.200,-Kč a týdně měl dvě až tři“, říká Martin, který nyní uvažuje nad tím, že počet soukromých hodin možná omezí. Podle jeho slov ale není kickbox tolik náročný na výstroj, jako třeba zmíněný hokej. „Jasně, kvalitní rukavice a chrániče něco stojí, ale v porovnání s hokejem to je nic“.

Mnozí rodiče proto v této souvislosti uvažují nad tím, že dětem pořídí nějaké sportovní náčiní, aby mohly sportovat doma. Pod vánočním stromečkem se tak možná budou ve větší míře objevovat kolečkové brusle, fotbalové míče, jízdní kola, nebo třeba obyčejná švihadla a činky. „My máme naštěstí na zahradě prostor, kde má syn boxovací pytel, takže může techniku pilovat kdykoliv, když neprší. Uvidíme ale, jestli to bude stačit“, říká Martin. Dětem z panelový domů však zbydou jenom činky, nebo venkovní aktivity, když bude příznivé počasí.

Budete kvůli rostoucím cenám omezovat, nebo měnit sportovní aktivity svých dětí? Napište nám do diskuze.

Life24.cz je magazínový web zabývající se nejen aktualitami z domova i ze světa, ale také komentováním aktuálního politického dění nejen na české scéně. Najdete zde tedy především zajímavé rozhovory, recenze produktů, informace o cestování, nebo také například informace o domácích mazlíčcích. Zkrátka vše co vás zajímá.

Podívejte se i na naše další weby:

www.testyojetin.cz

www.cestyavylety.cz

www.cartrax.cz

 

 

 


Life24.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@cartrax.cz

 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.life24.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 Life24.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.